وبلاگ خانواده

عکس ها و مطالب گوناگون

وبلاگ خانواده

عکس ها و مطالب گوناگون

میان وعده «باقلا» جایگزین چیپس و پفک شود

 میان وعده «باقلا» جایگزین چیپس و پفک شود

یک متخصص تغذیه، «باقلا» را یکی از منابع گیاهی سرشار از پروتئین و دارای ارزش سیری بالاعنوان کرد و گفت: به منظور بالابردن کاربرد «باقلا» در بدن، این ماده غذایی با یکی از انواع غلات یا مغزها (آجیل) مصرف می شود.

برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه در گفتگو با ایسنا، با بیان این که باقلای سبز تازه از خانواده سبزی ها محسوب می شود که از مقداری انرژی نیز برخوردار است، گفت: باقلای سبز از جمله سبزی هایی است که پروتئین آن نسبت به دیگر سبزی ها بالاتر است و در صورتی که در مصرف آن زیاده روی شود، می تواند سبب چاقی شود.وی، باقلارا دارای کربوهیدارت و نشاسته عنوان کرد و گفت: بر این اساس باقلااز کالری بالایی برخوردار است. همچنین این ماده غذایی منبع خوبی از ویتامین های گروه ب، ث، دارای پتاسیم بالا، مقداری فسفر و سلولز است.
دکتر بزرگمهر، باقلای خشک را از گروه حبوبات عنوان کرد و گفت: باقلای خشک در مقایسه با باقلای تازه از کالری بالاتری برخوردار است و از نظر پروتئین، کربوهیدرات، پتاسیم و فسفر منبع گیاهی مناسبی است.
وی باقلارا منبع مناسبی از آهن دانست و گفت: فیبر موجود در باقلای خشک بالاتر از باقلای تازه است و در پایین آوردن چربی های نامطلوب خون مفید است.این متخصص تغذیه افزود: بر این اساس مصرف باقلابه عنوان میان وعده بسیار مفید است و می تواند جانشین موادی مانند چیپس و پفک باشد. این در حالی است که نباید در مصرف آن افراط شود. همچنین بهتر است تا حد امکان همراه با باقلااز نمک استفاده نشود.
بزرگمهر در ادامه، برخی باورها مبنی بر این که مصرف باقلاسبب کم خونی شده یا در کبد اثر نامطلوب می گذارد را نادرست عنوان کرد و گفت: باقلاماده غذایی بسیار مفیدی است که تنها در مبتلایان به فاویسم ایجاد حساسیت می کند؛ چرا که این افراد فاقد آنزیم هضم کننده آن هستند. به این ترتیب مبتلایان به فاویسم حتی از مزارع باقلاهم نباید عبور کنند. در مجموع نباید این موضوع را به کل افراد جامعه تعمیم داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد