-
لیمو؛ هم ترش و هم شیرین
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 17:24
لیمو؛ هم ترش و هم شیرین لیمو شیرین و معده مصرف لیمو شیرین برای مبتلایان به درد معده و ورم معده بر خلاف تصور عموم، مفید است و مصرف روزانه یک عدد آن در این افراد ضروری است. دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه می گوید: لیموشیرین اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ می شود که علت اصلی آن لیمونین و نارنجین موجود...
-
خواص رُب انار
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 17:22
خواص رُب انار وقتی صحبت از رُب انار به میان می آید، اشاره به همان خواص انار مطرح می شود. در کل، انار سرشار از ترکیباتی به نام " پلی فنول " ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی دهد صفحات چربی در عروق تولید شوند. فراموش نکنید که انار، مواد مغذی بسیاری دارد؛ یعنی در هر 100 گرم...
-
لیمو شیرین دوای درد معده
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 17:21
لیمو شیرین دوای درد معده بر خلاف تصور عموم، مصرف لیمو شیرین برای مبتلایان به درد و ورم معده ، مفید است. لیمو شیرین اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ میشود که علت اصلی آن، لیمونین و نارنجین موجود در لیمو شیرین است. ترکیب این مواد با اکسیژن هوا موجب تلخی لیمو شیرین میشود. در طب سنتی از لیمو شیرین به...
-
ناگفته های انار
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 17:19
ناگفته های انار پوست را جوان و شاداب نگه می دارد یکی از توصیه های همیشگی متخصصان پوست و مو به افراد مراجعه کننده، مصرف فراوان سبزیجات و میوه های تازه است. این خوراکی ها به میزان قابل توجهی دارای ویتامین های متنوع و مواد آنتی اکسیدان هستند و روند پیری پوست را به تأخیر می اندازند. یکی از میوه هایی که از خواص آنتی...
-
حتی دانه انار هم مفید است
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 17:16
حتی دانه انار هم مفید است فواید روغن دانه انار (Pomegranate seed oil) دانشمندان طی پژوهشهای مختلف دریافتند که روغن دانه انار دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی، ضد التهابی و ضد میکروبی است. خاصیت آنتی اکسیدانی این روغن: * از سرطانی شدن سلولهای بدن پیشگیری می کند. * باعث کاهش ایجاد زخم در مبتلایان به سرطان پوست می شود. *...
-
زالزالک و خواص مفید آن
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 17:14
زالزالک و خواص مفید آن hawthorn زالزالک و یا کویج با نام علمی Crataegus aronia یکی از گیاهانی است که در ایران از جمله در بلندی های بالای 2500 متر در استان کهکیلویه و بویراحمد، استان اصفهان به خصوص شهرستان نجف آباد می روید. این گیاه دارای دو نوع سفید و قرمز می باشد. بد نیست بدانید در شمال ایران گونه های وحشی زالزالک...
-
ازگیل و خواص آن
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 14:14
ازگیل و خواص آن درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica که در گویش گیلکی به آن کونوس یا کُنوس می گویند و در گویش مازندرانی کنهس و کندس می گویند، میوه ای است از خانواده ی گل سرخیان از سرده ازگیل ها(Mespilus) هم خانواده با سیب و گلابی. ازگیل، درختچه اى است خاردار که به حالت وحشى در جنگل هاى اروپاى مرکزى و نواحى...
-
خواص نارنج
چهارشنبه 24 فروردینماه سال 1390 14:08
خواص نارنج نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین C است. نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است. خواص نارنج عبارتند از : - نارنج هضم غذا را آسان می کند. - خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است. - برای درمان گلودرد و فشار...
-
انگور و خواص آن
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:51
انگور و خواص آن انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های A , B ، C می باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است هر شخصی باید در روز انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است . امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند . هم چنین این میوه...
-
زردآلو منبع بتا کاروتن
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:49
زردآلو منبع بتا کاروتن در بین سبزیجات، هویج بیشترین مقدار بتا کاروتن را دارد و در بین میوه ها ، زردآلو این گونه است. هیچ میوه دیگری به این اندازه دارای بتا کاروتن نیست. بتا کاروتن از دسته کاروتنوئیدها و پیش ساز ویتامین A دربدن است . همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان، بدن را از صدمات رادیکال های آزاد حفظ می کند. اخیراً...
-
گوجه
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:48
گوجه " وَ لَقَدْ کرَّمْنا بَنی آدَمَ وَ حَمَلناهُمْ فِی البَرِّ وَ الْبَحْر وَ رَزَقناهُمْ مِنْ الطَّیباتِ..."( اسراء /70) « به راستی ما فرزندان آدم را گرامی داشتیم و آنان را در خشکی و دریا( بر مرکبها) برنشاندیم، و از چیزها ( خوراکیهای پاکیزه) به ایشان روزی دادیم...» برای اعصاب مفیدم. خشک شده من درمان کم...
-
تمشک
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:46
تمشک تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند. نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به...
-
هندوانه و خواص آن
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:44
هندوانه و خواص آن هندوانه میوه ای با پوست ضخیم و اندازه های متفاوت است. رنگ پوست آن زرد و سبز پررنگ است، داخل آن به رنگ قرمز، صورتی و یا سفید دیده می شود، کمی معطر است و در کشورهای گرمسیر در فصل تابستان مصرف بسیار زیادی دارد. صد گرم آن دارای 30 کیلو کالری ، 4/0 گرم پروتئین ، 2/0 گرم چربی، 4/6 گرم قند ، 3/0 گرم فیبر، 1...
-
اثر توت فرنگی در پیشگیری از بیماری های قلبی
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:42
اثر توت فرنگی در پیشگیری از بیماری های قلبی توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند. توت فرنگی به صورت وحشی و اهلی می روید و به اسامی چپلک، چپالک، شالکه و چلم نیز خوانده می...
-
هندوانه؛ میوه ای پر فایده و خنک برای تابستانی گرم
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:35
هندوانه؛ میوه ای پر فایده و خنک برای تابستانی گرم هندوانه میوه ای شیرین و آبدار است که نه تنها باعث رفع تشنگی در هوای گرم تابستان می شود بلکه اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد که برای ما نا شناخته است. به همین دلیل سعی کرده ایم طی این مطلب، فواید بی شمار آن را برای شما بیان کنیم. هندوانه منبع غنی ویتامینA( به شکل...
-
ارزش تغذیه ای خربزه
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:32
ارزش تغذیه ای خربزه خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می...
-
ارزش تغذیه ای طالبی
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:29
ارزش تغذیه ای طالبی طالبی یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. نام انگلیسی آنCantaloupe است که از نام یک دهکده در ایتالیا به نامCantalup گرفته شده که در این محل طالبی برای اول بار در سال 1700 میلادی کاشت شده است. طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو...
-
خواص غذایی گوجه سبز
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:27
خواص غذایی گوجه سبز گوجه سبز به میوه ی درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNS از خانواده ی ROSE هستند، اطلاق می شود. بر پایه ی نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت 2000 ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان آورده شده است. درختان گوجه سبز در...
-
گیلاس و آلبالو ، دارویی برای درد مفاصل و نقرس
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:25
گیلاس و آلبالو ، دارویی برای درد مفاصل و نقرس دوستان گرامی با توجه به فصل تابستان و میوه های این فصل ، سعی کرده ام تا جایی که ممکن است از کتاب های مختلف و سایت های دیگر استفاده کنم و مطلب کاملی را در مورد خواص غذایی آلبالو و گیلاس به شما ارائه دهم . امیدوارم با مطالعه این مطلب به ارزش غذایی این دو میوه پی برده و به...
-
ارزش غذایی هلو
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:20
ارزش غذایی هلو درخت هلو از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . در قرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می کردند. درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا 5 متر که دارای شاخه های زیادی می باشد برگ های آن بیضی شکل ، دراز ودارای کناره های اره ای است . گل های هلو زودرس هستند...
-
زردآلو؛ طلای تابستان
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:16
زردآلو؛ طلای تابستان درخت زردآلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم می رسد . برگ های آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گل های زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است ....
-
آلو؛ بهترین درمان یبوست
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:11
آلو؛ بهترین درمان یبوست این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد که دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل : مرغ ، کوفته ، خورشت به ، خورشت سیب ، خورشت اسفناج و فسنجان بکار می رود. آلو دارای خواص درمانی چون ضد یبوست ، برطرف کننده تب ، صفرا ، خشکی...
-
گلابی ، میوه ای عالی
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:09
گلابی ، میوه ای عالی گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه...
-
فواید تغذیه ای زغال اخته
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 19:06
فواید تغذیه ای زغال اخته گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه ها می روید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب می شود و در زبان انگلیسی به آن CORNELIAN CHERRY گویند. گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای می باشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد . برگ های سبز پررنگ و براق و نوک تیزی...
-
خواص آلو
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 18:59
خواص آلو آلو یک میوهی تک هستهای از خانوادهی هلو و زردآلو است. بیش از هزاران گونهی متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه تنوع زیادی دارند. معروفترین این گونهها نوع ژاپنی است که برخی انواع آن به رنگ زرد و پرآب بوده و برخی دیگر درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی هستند. اندازهی...
-
برای رفع ضعف بدن، انگور و شیره آن را بخورید
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 18:57
برای رفع ضعف بدن، انگور و شیره آن را بخورید انگور دارای 79 درصد آب، 14درصد قندهای مختلف، املاح معدنی و مجموعهای از عناصر و ترکیبات سودمند است. انگور دارای ویتامینهای A ، B، C ، D و املاحی مانند آهن، منیزیم، منگنز، کلر، ید، آرسنیک، فسفر و سیلیس است.همچنین دارای مقدار زیادی تانن است. دم کرده برگ جوان انگور جهت دفع...
-
انواع توت و تاثیر آنها بر سلامتی بدن
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 18:56
انواع توت و تاثیر آنها بر سلامتی بدن توتها از بهترین میوهها هستند که نه تنها دارای طعم بسیار عالی میباشند، بلکه حاوی فیتوکمیکالها هستند که شگفتی میآفرینند و باعث بهبود و تعدیل سلامتی میشوند. توت دارای فیبر بالا و قند نسبتاً پایین است، بنابراین اگر در حد متعادل مصرف شوند، موجب تغییرات شدید انسولین نمیشوند....
-
مواد مغذی موجود در انواع توت
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 18:53
مواد مغذی موجود در انواع توت برخی از مهمترین مواد مغذی موجود در انواع توت، عملکرد آنها و مقدار مجاز مصرف روزانهی آن عبارتاند از: پروتئین: هر فنجان توت حاوی 2- 1گرم پروتئین میباشد، در مقایسه با 90 گرم گوشت که حاوی 23 گرم پروتئین است. البته باید توجه داشت که پروتئین توت، پروتئین گیاهی میباشد. پروتئین برای رشد و...
-
میوه های سبز بهاری
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 18:48
میوه های سبز بهاری از ابتدای فصل زیبای بهار، فروش میوه هایی نظیر گوجه سبز و چغاله بادام توسط میوه فروشان و همچنین فروشندگان دوره گرد آغاز می شود. این میوه ها اگر نشسته و آلوده باشند، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازند. بسیاری از افراد معتقدند که این میوه ها...
-
روش سنتی تهیه شیره انگور
سهشنبه 23 فروردینماه سال 1390 18:45
روش سنتی تهیه شیره انگور در کل ایران نزدیک به 100 نوع انگور کشت میشود. البته فکر نکنید که از هر نوع انگوری شیره میگیرند، خیر. در واقع انگورهایی که درشت و خیلی شیرین بوده و در موقع رشد کمتر آب خورده باشند- یعنی درختشان کمتر آبیاری شده باشد- به درد شیره گرفتن میخورند. (گاش انگور) در گیلان، (دیو انگور) در...