-
آثار منفی نوشابههای گازدار
یکشنبه 17 بهمنماه سال 1389 13:05
آثار منفی نوشابههای گازدار تولیدکنندگان صنایع غذایی برای فروش بیشتر و ایجاد جذابیت در کالاهایشان اقدام به ایجاد تنوع در آنها میکنند که اگرچه این تنوع، محبوبیت کالا را نزد مشتریان بالا میبرد و سود بیشتری را برای آنها به همراه دارد، اما ممکن است مشکلات بسیاری را برای مصرفکنندگان به وجود آورد؛ مثلا افزودن گاز به...
-
تشخیص شیر خالص از شیر ناخالص
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 22:09
تشخیص شیر خالص از شیر ناخالص - برای این که متوجه شوید که شیر خالص است یا ناخالص ، از روش زیر کمک بگیرید : مقداری از شیر داغ را در ظرفی بریزید و بگذارید تا سرد شود و سرشیر ببندد . وقتی سرشیر گرفت ، آن را از روی شیر بردارید . اگر شیر به سرشیر چسبید ، شیر ، خالص است . ولی اگر شیر به راحتی از سرشیر جدا شد با آب مخلوط شده...
-
نکاتی برای طبخ ماهی
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 21:59
نکاتی برای طبخ ماهی ماهی از جمله غذاهایی است که در ماه های معینی از سال می توان آن را مصرف کرد و خوردن آن در ماه های دیگر لذت بخش نیست. ماه هایی که خوردن ماهی لطف زیادی ندارد عبارتند از: اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد. البته این برای کسانی است که دور از شهرهای بندری هستند، و گرنه ساحل نشینان در تمام طول سال ماهی مصرف می...
-
گوشت قرمز و نگهداری آن
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 21:11
گوشت قرمز و نگهداری آن گوشت به بافت های حیوانی اطلاق می شود که برای مصرف غذایی مناسب باشند. به عبارتی گوشت مجموعه ای از بافت های عضلانی، چربی، پیوندی و استخوانی است که از لاشه ی حیوانات یا دام های گوشتی به دست می آید. گوشت از نظر استاندارد گوشت عبارت است از مجموعه بافت های عضلانی - اسکلتی لاشه ی دام های کشتاری که با...
-
گوشت بخورید، ولی به اندازه
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 21:06
گوشت بخورید، ولی به اندازه مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند عواقب وخیمی به دنبال داشته باشد. مراقب سرطان روده باشید یکی از معروف ترین خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده ی بزرگ است که این مسئله در پژوهشهای متعدد، به اثبات رسیده است. به عنوان مثال، گروهی از پژوهشگران اروپایی پس از بررسی عادات غذایی 500 هزار نفر...
-
مدت ماندگاری گوشت ها در فریزر
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 20:57
مدت ماندگاری گوشت ها در فریزر در ادامه ی مبحث چگونگی فریز کردن گوشت ها، در این مطلب مدت زمان ماندگاری انواع گوشت و نحوه ی باز کردن یخ گوشت های فریز شده را برایتان شرح می دهیم. تاریخ بنویسید دقت در خرید، آماده سازی و بستهبندی مواد غذایی گوشتی و غذاهای دریایی به این معنی نیست که می توانیم آنها را به صورت نامحدود در...
-
گوشت کمتر، سلامت بیشتر؟
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 20:50
گوشت کمتر، سلامت بیشتر؟ درباره ی فواید و مضرات گوشت قرمز زیاد شنیدهایم. اما این که چقدر باید از آن بهره ببریم و چقدر باید از آن دوری کنیم، هنوز برای خیلی ها روشن نیست. پروتئین ها در کنار کربوهیدرات ها و چربی ها، سه گروه اصلی غذایی را تشکیل می دهند که وجود همه ی آنها برای سلامت بدن ضروری است. در این میان...
-
تا بحال گوشت بلدرچین خورده اید؟
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 20:39
تا بحال گوشت بلدرچین خورده اید؟ پروتئین یک ماده مهم است که باید در غذای روزانه ما وجود داشته باشد. این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری است. پروتئین، هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی وجود دارد؛ امّا دانشمندان علم تغذیه عقیده دارند که پروتئین حیوانی بهتر از پروتئین گیاهی است. گوشت طیور به عنوان یک منبع...
-
تخممرغ؛ مفید یا مضر!؟
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 13:11
تخممرغ؛ مفید یا مضر!؟ درست 19 آوریل سال 2008 بود که جنجالها در مورد تخم مرغ دوباره آغاز شد. بحثی که هر چند وقت یک بار سوژه رسانهها و محافل مربوط به سلامت میشود، اما اینبار چیزی که باعث شروع این صحبتهای جنجالی شد گزارشی بود که در مورد رابطه بین مصرف تخم مرغ و میزان مرگ و میر منتشر شد. داستان به این سادگیها هم...
-
چطور یک ریمل خشک شده را به حالت اول برگردانیم؟!
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 13:04
چطور یک ریمل خشک شده را به حالت اول برگردانیم؟! گاهی لوازم آرایش ما به دلیل استفاده نشدن و یا دیر به دیر استفاده شدن کیفیت اولیه ی خود را از دست خواهند داد برای مثال یک ریمل مخصوصا اگر جنس مرغوبی هم نداشته باشد پس از مدتی خشک و غیر قابل استفاده خواهد شد چرا که همین که برس را داخل ریمل حرکت می دهیم باعث میشود که مواد...
-
بهترین روش استفاده از ریمل
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 12:17
بهترین روش استفاده از ریمل آیا می دانید برای چه از ریمل استفاده می کنیم ،آیا نحو ه ی صحیح استفاده از ریمل را می دانید ؟ ریمل ، یک روکش است و باعث پررنگ تر شدن مژه ها می شود . * آیا می دانید چرا از ریمل استفاده می کنیم ؟ ریمل باعث جذب شدن افراد به نگاه و چشمان شما می شود . اما چرا ریمل این خاصیت را دارد ؟ زیرا مژه ها...
-
تخم مرغهای حلال و تخم مرغهای حرام
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 10:57
تخم مرغهای حلال و تخم مرغهای حرام پیامبر خدا (ص) : در سفارشهایی به اما م علی (ع) : ای علی ! از میان تخم پرندگان آنهایی را بخور که دو سرشان فرق می کند . امام باقر (ع) تخم پرندگانی را که هنگام پرواز کردن بال می زند ،بخور و آنرا که بالهای خویش را صاف نگه می دارد نخور . شخصی پرسید : تخمی که در نیزار است چطور ؟ فرمود :...
-
چاقی مادر مرض ها
شنبه 16 بهمنماه سال 1389 10:15
چاقی مادر مرض ها چاقی مادر مرض ها اگرچه چاقی خود مرض نیست ولی چون تولید کننده مرض است می توان آم را یک مرض به حساب آورد . چاقی علل گوناگونی دارد از قبیل پرخوری ، عامل وراثت ، درست کار نکردن غدد متشرحه داخلی ، خوردن غذاهای چاق کننده ، رسیدن به سن یائسگی ، اختلالات غده ی تخمدان در زنها ، اخته کردن مردان بعد از بلوغ ،...
-
حقایقی در مورد آنفلوآنزای مرغی
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 14:19
حقایقی در مورد آنفلوآنزای مرغی حقایقی در مورد آنفلوآنزای مرغی آنفلوآنزای مرغی چیست؟ آنفلوآنزای مرغی ویروسی است که بین پرندگان وحشی به شدت مسری و اغلب در میان پرندگان اهلی و طیور، کشنده است. نشانه های آنفلوآنزای مرغی بین انسان ها چیست؟ علائم انسانی شبیه به علائم شبه آنفلوانزا با نشانه هایی چون تب، سرفه، گلودرد و درد...
-
مرغهای هورمونی، توهم یا واقعیت؟
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 14:12
مرغهای هورمونی، توهم یا واقعیت؟ در سالهای اخیر شاهد پخش اخباری مبنی بر استفاده از هورمون در پرورش دامها و به خصوص طیور بودهایم و گاهی مسائلی همچون بروز کیستهای تخمدانی و رشد موهای زائد در بدن زنان را به استفاده از مرغهایی که در پرورش آنها از هورمونها استفاده شده است، نسبت میدهند. اما به راستی در پروش دام و...
-
تاثیر مواد لبنی در کودکی بر سلامت استخوان ها
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 14:06
تاثیر مواد لبنی در کودکی بر سلامت استخوان ها متخصصان بر اهمیت مصرف مواد لبنی برای حفظ سلامت استخوان ها در کودکان تاکید کردند. پژوهشگران "دانشگاه بوستون" تاکید کردند مصرف دست کم دو وعده لبنیات در روز در سن کودکی، در افزایش تراکم استخوان ها در بزرگسالی اهمیت بسزایی دارد. پژوهشگران با بررسی گروهی از کودکان و...
-
گوشت شترمرغ و خواص آن
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 14:03
گوشت شترمرغ و خواص آن گوشت شترمرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است (در...
-
خواص گوشت بوقلمون
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 14:00
خواص گوشت بوقلمون خواص گوشت بوقلمون گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل 1 گرم چربی در هر 30 گرم گوشت است، لذا کسانی که دارای رژیم غذایی کم چربی هستند، میتوانند از آن استفاده کنند. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می کند. همچنین منبع خوبی از پروتئین،...
-
نکات مهم در خرید گوشت مرغ
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 13:53
نکات مهم در خرید گوشت مرغ گوشت طیور از دسته گوشت های سفید محسوب می شود و از نظر ارزش غذایی نسبت به گوشت قرمز کمبود غذایی ندارد. گوشت طیور به علت دارا بودن نسوج نرم و هضم آسان و از نظر غذایی، خوشمزه تر و مناسب تر از سایر گوشت هاست. تقریباً به جز آنفلوآنزای مرغی، بیماری دیگری از مرغ به انسان منتقل نمی شود. بنابراین اگر...
-
مرغ های هورمونی
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 13:41
مرغ های هورمونی مرغ های هورمونی چگونگی استفاده از هورمون ها در پرورش دام و طیور در حیطه نظارت مسوولان سازمان دامپزشکی است، اما ورود این ترکیبات به بدن مصرف کنندگان و این که این ترکیبات چه عوارضی بر روی بدن آن ها دارند و در هنگام مصرف باید به چه نکاتی توجه داشت از سوی ما همواره مورد توجه بوده است. زمان مصرف: قبل از...
-
خواص جوانه گندم
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 19:57
جوانه گندم خواص جوانه گندم در این روزها به خوردن جوانه های گندم و جو بسیار توصیه می شود، آیا از خواص آن اطلاعی دارید؟ سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه گفت: جوانه گندم به دلیل داشتن ویتامینهای E ، سلنیوم و منیزیم باعث حذف رادیکالهای آزاد میشود و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای مغز کمک میکند. این متخصص تغذیه به...
-
خواص اسفناج Spinach
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 19:39
اسفناج اسفناج Spinach کلیات گیاه شناسی اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد . اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع...
-
خواص میگو
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 12:50
میگو میگو میگو یکی از آبزیان خوش مزه وخوشخوراک محسوب میشود که در تغذیه انسان بهعنوان یک منبع پروتئین دریایی اهمیت زیادی دارد و از لذیذترین غذاهای دریایی است. از نظر مقایسهای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند، نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان، میگو کالری کمتری دارد. در ایران فرهنگ مصرف میگو با فرهنگ مصرف...
-
خواص ترخون
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 12:38
خواص ترخون ترخون به عنوان یک سبزی معطر است و بیشتر به صورت یک سبزی در پخت و پز استفاده می شود؛اما از آن برای مصارف پزشکی نیز استفاده می کنند مثلا ... ترخون یک گیاه قدیمی چند ساله است که که ارتفاع آن ممکن است به 60سانتی متر و بیشتر نیز برسد.ترخون دارای برگ های سبز رنگ بلند و باریکی است که ضعیف نیز می باشند.گیاه...
-
در باره میگو
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 12:29
در باره میگو در باره میگو در ناحیه دم : پای داخلی ، پای خارجی ، و تلسون قرار دارد . سیکل زندگی میگو به سه دوره کلی تقسیم می شوند ۱ـ دوران لاروی ۲ـ دوران بلوغ اولیه ۳ـ دوران بلوغ از نظر تغذیه ای ، میگو در هر دوره از زندگی تغذیه ای متفاوت دارد . در دوران لاوری میگوها با فیلتر کردن آب دریا از موجودات زیر گیاهی و جانوری...
-
فواید گوشت مرغ
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 12:19
فواید گوشت مرغ فواید گوشت مرغ اگر بخواهیم گوشت مرغ را در یک کلام شرح دهیم، "همه کاره بودن" توضیح مناسبی است. تردیدی نیست که مرغ جایگزینی سالم و مناسب برای گوشت قرمز می باشد. منبع خوب پروتئینی: مرغ منبع خیلی خوب پروتئین است و 120 گرم آن حدود 70 درصد نیاز پروتئین بدن را برآورده می سازد. همان طور که می...
-
خواص تخم مرغ
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 12:11
خواص تخم مرغ خواص تخم مرغ تخممرغ منبع بسیار خوب ید و فسفرست که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوانهای بدن لازم است. تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروریست و میتواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. نیازهای تغذیهای افراد بر حسب جنس و...
-
خواص ماهی و امگا 3 موجود در آن
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 12:03
خواص ماهی و امگا 3 موجود در آن غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند. توجه داشته باشید که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است. به طور کلی 84 گرم ماهی دارای 120 کالری می باشد. گوشت ماهی...
-
خواص و ارزش غذایی تخم مرغ
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 11:46
تخم مرغ خواص و ارزش غذایی تخم مرغ تخم مرغ تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. نیازهای تغذیه ای افراد برحسب جنس و سنشان متفاوت است. ارزش انرژی زایی تخم مرغ یک عدد تخم مرغ متوسط ۷۶ کیلوکالری انرژی دارد و مصرف روزانه یک...
-
خواص تره
پنجشنبه 14 بهمنماه سال 1389 10:52
خواص تره بهار فصل انواع سبزیخوردنهاست. یکی از این سبزیهای مفید و محبوبتره است. تره چون از سبزیهای زودهضم است و به علاوه طعم و بوی آن ملایمتر از سیر و پیاز است، از قدیم مورد توجه انسانها قرار گرفته است. از دوران باستان، مصریان، یونانیان و رومیان تره را برای مصارف غذایی استفاده میکردند. نام فارسی اصیل تره...