-
منیزیم
دوشنبه 25 بهمنماه سال 1389 17:16
منیزیم این عنصر در بعضی از اعضاء بدن مانند مغز سر و تیموس و غده های فوق کلیوی و در خون و عضلات موجود است و مقدار آن در این اعضا از کلسیم بیشتر است.این عنصر در تبدیل قند خون به انرژی بسیار اهمیّت دارد و چهار عمل مهمّ را انجام میدهد: در مبارزه با افسردگی مؤثر است. کار سیستم رگهای خونی و قلب را تنظیم و در جلوگیری از حملة...
-
فسفر
دوشنبه 25 بهمنماه سال 1389 17:10
فسفر به خاطر دارید در مورد کلسیم که فراوان ترین ِ املاح در بدن بود صحبت کردیم. فسفر از نظر فراوانی در بدن ، پس از کلسیم است . این عنصر که در گروه ماکرو میزال ( املاح فراوان دربدن ) قرار دارد . 1 درصد وزن بدن را تشکیل می دهد یعنی اگر شما یک مرد 70 کیلوگرمی هستید ، در بدنتان 700 گرم فسفر وجود دارد. فسفر در بیشتر غذاها...
-
کلسیم
دوشنبه 25 بهمنماه سال 1389 17:05
کلسیم کلسیم را عموماً می شناسید و می دانید که در استخوان ها وجود دارد و کمبود آن موجب پوکی استخوان می شود و اطلاع دارید که کلسیم به میزان فراوان در شیر وجود دارد . پس چرا زنان میانسال و مسن ما با وجود اطلاع از این مسأله مبتلا به پوکی استخوان می شوند؟ این حقیقت نشان می دهد که باید بیشتر در مورد کلسیم بدانیم و منابع...
-
قهوه (ماجرای این تلخ شیرین)
دوشنبه 25 بهمنماه سال 1389 09:27
قهوه (ماجرای این تلخ شیرین) اولین شرکتی که قهوه فوری را راهی بازار جهانی کرد، Nestle بود. با ورود بسته های Nestle Coffee به ایران، اصطلاح نسکافه میان مردم رواج یافت به این ترتیب نسکافه به نوعی اختراع قهوه نوشان ایرانی به حساب می آید از روزی که ملت های اروپایی با طعم تلخ و عطر خوش قهوه آشنا شدند تا امروز، همواره جر و...
-
قهوه (خواص دارویی)
دوشنبه 25 بهمنماه سال 1389 09:21
قهوه (خواص دارویی) قهوه (خواص دارویی) کلیات گیاه شناسی قهوه درختی است که ارتفاع آن تا هشت متر میرسد دارای ساقه ای استوانه ای شکل و برگهای نوک تیز ، متقابل ، بیضوی و همیشه سبز می باشد . گلهای قهوه برنگ سفید و بطور گروهی در کنار برگها ظاهر می شود . میوه آن که به نام قهوه معروف است بشکل تخم مرغی و برنگ سبز بوده که تدریجا...
-
ویتامین C
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 20:17
ویتامین C کشف ویتامین Cیا اسید اسکوربیک داستان جالبی دارد . در قرن 19 ، دریانوردان انگلیسی برای رهایی از نوعی بیماری که در دریا به آن مبتلا می شدند و بعداً اسکروی نام گرفت ، مقدار زیادی لیمو در کشتی خود حمل می کردند . برای همین به آنها" ملوان لیمویی" می گفتند. اسکروی بیماری مهلکی بود که کاشفان سرزمین های دور...
-
ویتامین A
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 20:11
ویتامین A رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهایمحلول در چربی، می باشد . مطمئنا شما نام آن را زیاد شنیده اید و شاید مطالبی راجع به آن مطالعه کرده اید . اکنون با معرفی ویتامین A متوجه خواهید شد که این ویتامین چیست و در بدن چه نقشی دارد. ویتامین A از ترکیباتی بنام رتینوئیدها ساخته می شود که فرم های فعال ویتامین A هستند و...
-
خواص ید
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 20:08
ید ید یکی از ریز مغذیهایی است که به میزان 20 تا 50 میلی گرم در بدن انسان وجود دارد ، که حدود 70 تا 80 درصد آن در غده تیروئید وجود دارد. این ریز مغذی که مقدارش بسیار ناچیز است چه تأثیر سوئی بر رشد مغزی و جسمی انسان دارد. حدود یک میلیارد نفر از کمبود ید رنج می برند و 20 میلیون نفر گواتر دارند . در ایران به طور گسترده...
-
سدیم
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 20:01
سدیم خواص سدیم سدیم و پتاسیم با هم کشف شدند و هر دو برای رشد طبیعی، اساسی شناخته شدهاند. مصرف زیاد سدیم (نمک) سبب نقصان پتاسیم میشود. سدیم به محلول نگاهداشتن کلسیم و مواد معدنی دیگر در خون کمک میکند. همه به خوبی نمک را می شناسیم و آن را برای طعم بخشیدن به غذاهایمان به کار می بریم. ولی آیا نمک فایده ای هم برای بدن...
-
خواص روی
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:55
روی روی یا (zinc ) جزو 15 عنصر معدنی و ضروری است، که بدن ما به آن نیاز دارد. اگر به جدول تناوبی مواد نگاهی بیندازیم، می بنیم که این جدول شامل 114 عنصر یا ماده ی شیمیایی است که به صورت دوره ای و گروهی قرار گرفته اند و تمامی این تعداد عناصر از نظر خواص شیمیایی و فیزیکی با یکدیگر متفاوت هستند و بر اساس همین خواص در جدول...
-
فلوئور
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:49
فلوئور در سال 1903 برای اولین بار در کلرادوی آمریکا یک دندان پزشک متوجه شد مردمی که از آبهای دارای فلوئور استفاده می کنند استحکام دندانهایشان بیشتر می شود اما لکه های قهوه ای رنگی روی دندانهایشان ایجاد می شود . مطالعات بعدی نشان داد که اگر میزان فلوئور آب حدود یک میلی گرم در لیتر یا به طور متوسط بین هفت دهم تا یک و...
-
کبالت
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:47
کبالت این ماده یکی از اجزای اصلی ساختمان سیانو کوبالامین یا ویتامین B12 می باشد که وجود آن در بلوغ گویچه های سرخ نیز حایز اهمیت است. معمولاً رژیم غذایی مناسب دارای مقدار کافی کبالت می باشد و کمبود آن پیش نخواهد آمد. منابع غذایی حاوی کبالت کبالت در غذاهای حاوی پروتئین حیوانی وجود دارد. غنی ترین منبع این ماده معدنی جگر...
-
ویتامین B12
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:43
ویتامین B12 ویتامین B12 نیز کوبالامین نامیده میشود. برای کمک به رشد و عملکرد طبیعی سلولهای بدن نیاز روزانه به مصرف این ویتامین داریم. مخصوصاً این ویتامین برای سلامت مغز استخوان (جایی که سلولهای خونی تشکیل میشود) و سیستم عصبی ، مهم و ضروری است. مصرف ناکافی این ویتامین منجر به یک بیماری به نام کم خونی پرنیشیوز میشود که...
-
ویتامین E
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:38
ویتامین E ویتامینE از جمله ویتامینهایی است که امروزه بحثهای زیادی درباره آن مطرح می شود. ویتامین E در سال 1920 به عنوان فاکتوری محلول در چربی و ضد سقط جنین شناخته شد و نام علمی آن توکوفرولTocopherol است. دلیل شهرت ویتامینE خاصیت آنتی اکسیدان آن است. که عبارتست از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر استرسهای فیزیولوژیکی...
-
ریبوفلاوین یا ویتامین B2
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:35
ریبوفلاوین یا ویتامین B2 ریبوفلاوین یا ویتامین B2 باعث آزاد سازی انرژی از کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی می شود. ریبوفلاوین برای تکثیر، رشد و ترمیم پوست ، مو، ناخن و مفاصل ضروری است. همچنین برای سیستم ایمنی که بدن را در مقابل بیماریها حفاظت میکند، لازم و مهم است. دلیل انتخاب این نام ، رنگ زرد این ویتامین است که ناشی از...
-
تیامین یا ویتامین B1
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:30
تیامین یا ویتامین B1 تیامین یا ویتامین B1 پیروفسفات کوانزیم کربوکسیلاز است که در دکربکسیلاسیون و اکسیداسیون اسید پیروویک دخالت دارند. از این رو انساجی که منحصراً انرژی خود را از مواد قندی کسب می کنند نسبت به کمبود تیامین حساس بوده و با کاهش مقدار آن، عمل آنها مختل می گردد. اولین ویتامینی که از ا گروه ویتامینهای B کشف...
-
عسل معجزه طبیعت
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:23
عسل معجزه طبیعت عسل یک واژه عربی است که در فارسی آن را انگبین میگویند و عبارت است از شهد گلها که زنبور عسل توسط خرطوم کوچک خود آن را مکیده و از راه دهان به کیسه بسیار کوچک خود موسوم به کیسه عسلی وارد میکند. وقتی میزان شهد جمعآوری شده به حدود 40 میلیگرم رسید، گلها را رها کرده و به سمت کندو پرواز میکند. جالب...
-
ماهی غذای سلامتی
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 19:21
ماهی غذای سلامتی ماهی ماده غذایی مفیدی است که در مناطق شمالی و جنوبی کشورمان یعنی مناطقی که در کنار دریا واقع شدهاند، جزو مواد اصلی و اساسی برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب میشود. ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را...
-
خواص یونجه Alfalfa
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 15:38
یونجه Alfalfa کلیات گیاه شناسی یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد برگهای آن دارای سه برگچه می باشد برگچه های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است . گلهای یونجه بشکل سبز و برنگ بنفش تیره یا آبی روشن است میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آنزمی باشد . یونجه ریشه ای...
-
خواص شنبلیله Fenugreek
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 15:34
شنبلیله Fenugreek کلیات گیاه شناسی شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است . این گیاه در نواحی مختلف ایران ، مصر ف هند ف الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا می روید . شنبلیله دارای مواد چرب ف مواد نشاسته ای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای بنام گونل لین می باشد . ترکیبات شیمیایی: البته این گیاه دارای طعم و اسانس...
-
خواص عدس Lentil
یکشنبه 24 بهمنماه سال 1389 15:29
عدس Lentil کلیات گیاه شناسی عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئین بسیار غی است و دربین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین درد . عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر...
-
خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 19:59
خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن " آلو ملکُم " می گفتند و اکنون هم در بعضی...
-
روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 15:55
روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز انجماد اگر چه یخ زدن یا انجماد ، بهترین شیوه نگهداری سبزی ها از جمله سبزی های فصلی نظیر باقلا سبز و نخود فرنگی می باشد، ولی این روش نیز دارای معایبی است؛ از جمله تغییر رنگ سبز سبزی ها به رنگ قهوه ای و یاتغییرات مزه که شاید ناشی از حل شدن...
-
خواص نخودفرنگی
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 15:46
خواص نخودفرنگی خواص نخودفرنگی نخودفرنگی در واقع دانه یا تخم کروی شکل ریزی است که از گیاه نخود سبز به نام (Pisum Sativum) حاصل می شود. نخود فرنگی از زمان های قدیم مانند خیلی از سبزیجات برای پخت و پز به کار می رفت. این گیاه معمولاً در فصول سرد سال یعنی از شروع زمستان تا اوایل تابستان زراعت و کشت می شود. صرف نظر از...
-
فواید نخودفرنگی
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 15:41
فواید نخودفرنگی فواید نخودفرنگی نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 ، فولیکاسید و ویتامین B6 هستند. نخود فرنگی در همه انواع آن طعمی بسیار خوشمزه دارد و از نظر سلامتی مغذی میباشد. فصل کاشت نخود فرنگی از بهار تا اوایل پاییز است. نخود فرنگی، گیاهی است که میوه...
-
خواص گشنیز Coriander
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 13:26
گشنیز Coriander گشنیز Coriander کلیات گیاه شناسی گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است . در بیشتر نقاط ایران نیز می روید . از زمانهای قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است . بقراط این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماریهای مختلف از آن استفاده می کرده است . در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان...
-
خواص شوید Dill
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 13:21
شوید Dill شوید Dill کلیات گیاه شناسی شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ،مصر ،آمریکا و چین پرورش داده می شود . میوه شوید بیضوی ،مسطح وب طول 4 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای...
-
خواص لوبیا سبز
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 13:08
خواص لوبیا سبز لوبیا سبز با اینکه از کالری کمی برخوردار است(75/43 کالری در یک غلاف) از نظر تغذیه ای بسیار مقوی میباشد. فواید لوبیا سبز در سلامتی لوبیا سبز با اینکه از کالری کمی برخوردار است(75/43 کالری در یک غلاف) از نظر تغذیه ای بسیار مقوی میباشد. لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C،ویتامینK و منگنز است و همچنین...
-
خواص نخود Chickpea
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 13:04
نخود Chickpea نخود Chickpea کلیات گیاه شناسی نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود 30 سانتیمتر می رسد . ساقه این گیاهپ وشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از 13 تا 17 برگچه کوچک و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه قرار درد . میوه آن...
-
خواص لوبیا Kidney bean
چهارشنبه 20 بهمنماه سال 1389 12:36
لوبیا Kidney bean لوبیا Kidney bean کلیات گیاه شناسی لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وب الا رونده که بدور درختان و یگاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوک تیز است که شامل سه برگچه بشکل قلب می باشد . گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریک و غلاف مانند است که دانه های لوبیا در آن قرار...