-
گاوزبان Borage
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 23:26
گاوزبان Borage کلیات گیاه شناسی گاو زبان گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد ساقه آن شیار دار و خاردار می باشد . برگهای این گیاه ساده و پوشیده از تارهای خشن است . گلهای آن برنگ آبی ، سفید ، بنفش و آبی می باشد . گاو زبان احتمالا از شمال آفریقا بنواحی دیگر راه یافته و امروزه در منطقه مدیترانه...
-
چغندر BEETS
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 23:24
چغندر BEETS کلیات گیاه شناسی چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند . چغندر بطور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود . چغند دو نوع می باشد یک نوع آن چغندر معمولی است برنگ بنفش تیره و...
-
آووکادو Avocado
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 23:19
آووکادو Avocado کلیات گیاه شناسی آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود 6 متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد . منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است . برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی...
-
عناب Jujube Tree
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 23:09
عناب Jujube Tree کلیات گیاه شناسی عناب درختی است که ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج و معوج بالا می رود . عناب بومی مناطق گرمسیر است کشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد . برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،متناوب و دندانه دار است . گلهای آن...
-
مارچوبه Asparagus
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 23:04
مارچوبه Asparagus کلیات گیاه شناسی مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد . مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می شود . بعلت زیبا بودن...
-
آرتیشو ( کنگر فرنگی ) Artichoke
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 23:00
آرتیشو ( کنگر فرنگی ) Artichoke کلیات گیاه شناسی آرتیشو گیاه بومی مناطق مرکزی مدیترانه است ولی در حال حاضر در بیشتر نقاط معتدل دنیا کشت یم شود . رومی ها در حدود 2000 سال پیش این گیاه را پرورش می دادند و بعنوان سبزی در سالاد استفاده می کردند . آرتیشو در قرن شانزدهم در انگلستان و فرانسه برده شد و سپس در قرن نوزدهم در...
-
صبرزرد Aloe
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 22:55
صبرزرد Aloe کلیات گیاه شناسی صبر زرد یکی از گیاهانی است که قبل از میلاد مورد مصرف مردم بوده است . کلئوپاترا ملکه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ می داد که از شر آتاب مصر در امان باشد وحتی مصریان آنرا برای مومیائی مدرگان خود بکار می بردند . در کتاب مقدس ام این گیاه بکرات آمده است . صبر زرد فاقد ساقه بوده و لی...
-
خاکشیر FLixweld
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 22:50
خاکشیر FLixweld کلیات گیاه شناسی خاکشیر گیاهی است علفی یکساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می رسد . پائین گیاه کرک دراست در حالیکه بالای آن بدون کرک می باشد . تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره می...
-
سفیده ی تخم مرغ ؛ محبوب بدنسازان
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 22:44
سفیده ی تخم مرغ ؛ محبوب بدنسازان سفیده ی تخم مرغ ؛ محبوب بدنسازان سفیده ی تخم مرغ یکی از با کیفیت ترین انواع منابع پروتئینی جهت ساخت بافت های ماهیچه ای مورد علاقه بدنسازان است و همچنین از منابع غنی ویتامینی محسوب می شود. در مقاله ای به قلم مت ویک آمده است: بدنسازانی که از سفیده ی تخم مرغ در رژیم غذایی خود بهره...
-
فواید آب کرفس
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 22:39
فواید آب کرفس فواید آب کرفس شاید مطالعه ی این مطلب شما را بر آن آورد که حداقل هفته ای دو تا سه بار هم که شده آب کرفس را وارد برنامه ی غذایی تان کنید... برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه ی آن منبع ویتامین های B6 ,B2 ،B1، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن،...
-
نوجوانان شیر پرچرب بخورند، ولی کودکان نه!
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 22:18
نوجوانان شیر پرچرب بخورند، ولی کودکان نه! وقت خرید شیر چه میکنید؟ آیا نگاهی به یخچال سوپرمارکت میاندازید و هر کدام از بطریهایش که دمدست بود برمیدارید؟ یا مثلا چون رژیم دارید شیر کمچرب را انتخاب میکنید؟ یا شیر پرچرب را برمیدارید، به این حساب که مفیدتر است؟ اگر تا کنون فقط از روی حدس و گمان شیر خریدهاید،...
-
کاهش وزن با مصرف لبنیات
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 22:13
کاهش وزن با مصرف لبنیات درست است که شیر و پنیر در برنامه غذایی سهم قابل توجهی از چربی و کالری را به خود اختصاص میدهند، ولی با این حال مطالعات پژوهشی نشان میدهد افرادی که برنامه غذایی غنی از کلسیم دارند، در کاهش وزن موفق ترند. همه شما کلسیم را به عنوان یک ماده معدنی مهم در حفظ تراکم استخوانها میشناسید. کلسیم در...
-
چرا باید هشت لیوان آب در طول روز نوشید؟!
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 12:26
چرا باید هشت لیوان آب در طول روز نوشید؟! چرا باید هشت لیوان آب در طول روز نوشید؟! به طور مطلوب دریافت آب بدن، باید برای تامین نیازهای متابولیک، تعادل دفع محسوس و نامحسوس آب و نیز حفظ غلظت قابل تحمل مواد محلول در ادرار کافی باشد. آیا این کار آسان به نظر میرسد؟ نیاز متابولیکی تحت تاثیر اندازه و ترکیب بدن، فعالیت بدنی و...
-
سئوالاتی درباره نوشیدن آب
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 12:22
سئوالاتی درباره نوشیدن آب سئوالاتی درباره نوشیدن آب آیا آب گازدار برای شما بهتر است یا اینکه باعث می شود، شما مبتلا به سلولیت شوید؟(سلولیت عبارت است از یک عفونت غیرمسری در بافت همبند زیر پوست. این عفونت می تواند در هر کجا از پوست بدن رخ دهد، اما عمدتاً روی صورت یا قسمت پایینی پاها به وجود می آید.)...
-
20 نکته درباره آب
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 12:17
20 نکته درباره آب 20 نکته درباره آب در مطلب قبل حقایق بسیار جالبی را در خصوص آب و کاهش وزن مرور کردهایم که خلاصه آن چنین است: - بدن بدون آب درست عمل نمی کند و به طور مؤثر به سوخت و سوز چربیها نمی پردازد. - کمبود آب در بدن در اثر مصرف کمتر از نیاز آن، خود را به صورت اضافه وزن ظاهری نشان خواهد داد. - برای رهایی از...
-
کم نوشیدن آب باعث چاقی می شود
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 12:09
کم نوشیدن آب باعث چاقی می شود کم نوشیدن آب باعث چاقی می شود آب بدن با روش های مختلفی از قبیل: ادرار کردن، نفس کشیدن و عرق کردن از بدن خارج می شود. کم آبی بدن در ورزشکاران بسیار دیده می شود، زیرا آن ها در اثر عرق کردن آب زیادی از دست می دهند و در نتیجه عدم تعادل بین آب و نمک به وجود می آید. به طور کلی، اگر آب کافی به...
-
چرا زیاد نوشیدن آب لاغر می کند؟
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 12:05
چرا زیاد نوشیدن آب لاغر می کند؟ چاقی یکی از معضلات جهان امروزی است و بسیاری از افراد چاق به دنبال یک راه معجزه آسا برای کاهش سریع و آسان وزن هستند. ولی در حقیقت هیچ معجزه ای در کار نیست. تنها راه معقول و علمی کاهش وزن این است که مقدار کالری که شما می سوزانید، بیشتر از مقداری باشد که دریافت می کنید. نوشیدن حداقل 8...
-
تا می توانید آب بنوشید
سهشنبه 3 اسفندماه سال 1389 11:59
تا می توانید آب بنوشید نگاهی به ضرورت نوشیدن آب در گرمای طاقت فرسای تابستان هر فرد سالم می تواند تا یک هفته بدون غذا زندگی کند، اما بدون آب حداکثر تا 24 ساعت زنده خواهد بود. گرچه در فصول مختلف سال، نوشیدن آب برای حفظ سلامتی توصیه می شود، اما در فصل تابستان به دلیل افزایش دما و تعرق، نیاز بدن به نوشیدن آب افزایش می...
-
نکتههای درباره حفظ مواد غذایی در گوشت
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:45
نکتههای درباره حفظ مواد غذایی در گوشت اگر گوشت به آرامی پخته شود مواد غذایی گوشت یعنی اسیدهای آمینه و بسیاری از ویتامینهای گروه B در آن حفظ میشوند ولی این مواد در اثر حرارت زیاد از بین میروند. (پخت گوشت در آب) ـ هنگام ذوب گوشت یخ زده بسیاری از مواد غذایی همراه شیره از آن بیرون میآید. بنابراین گوشت را پیش از آنکه...
-
چگونه میتوان شیره را در گوشت نگه داشت؟
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:43
چگونه میتوان شیره را در گوشت نگه داشت؟ علاوه بر درجه حرارت زیاد که باعث میشود شیره از گوشت خارج شود و طعم آن از بین برود، خارج شدن آب از گوشت دلایل دیگری نیز میتواند داشته باشد. اگر به هنگام پخت به گوشت نمک بپاشید آب گوشت از آن خارج میشود. بنابراین اگر میخواهید آب و شیره گوشت در آن بماند بهتر است از نمک زدن در...
-
روش فرم دهی زرده تخممرغ
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:41
روش فرم دهی زرده تخممرغ هم زدن زرده به خاطر آن است که حجم آن زیاد شده و داخل آن حبابهای هوا ایجاد شود در نتیجه شیرینی را سبک میکند برای این کار باید موارد زیر را مورد توجه قرار داد: 1 ـ زرده باید تازه و خنک باشد. 2 ـ زرده باید با سرعت زیادی زده شود. 3 ـ در زرده نباید سفیده وجود داشته باشد.
-
روش فرم دهی سفیده تخممرغ
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:40
روش فرم دهی سفیده تخممرغ هم زدن سفیده به خاطر آن است که حجم آن زیاد شده و داخل آن حبابهای هوا ایجاد شود و در نهایت شیرینی را حجیم و پوک میکند. پس برای آن که سفیده کاملا صحیح زده شود باید نکات زیرا را رعایت کنید: 1 ـ سفیده باید تازه و خنک باشد (در یخچال باشد). 2 ـ سفیده نباید حاوی ذرهای از زرده باشد. 3 ـ وسایلی که...
-
شناخت مواد اولیه قنادی
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:34
شناخت مواد اولیه قنادی همیشه از مرغوبترین مواد اولیه قنادی استفاده کنید تا در تهیه شیرینی به کیفیت مطلوبتری دست یابند. برآنیم که هر شماره در مورد یکی از مواد اولیه قنادی توضیح دهیم . اولین ماده تخممرغ است. تخممرغ مثل بقیه مواد از جمله آرد و کره نقش مهمی در کیفیت شیرینی دارد و همیشه باید آن را به صورت تازه تهیه و...
-
استفاده از قسمتهای مختلف گوشت
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:32
استفاده از قسمتهای مختلف گوشت هر قسمت از عضلات حیوان که زیادتر به کار افتاده است خوش طعمتر است ولی هر قسمت که کمتر به کار افتاده است نرمتر. به همین دلیل است که گوشت مرغهای پرورشی در قفس نرمتر است ولی گوشت مرغهای چرنده خوش طعمتر است. گوشت اطراف گردن و صورت حیوان که زیاد حرکت کرده است برای سوپ، آبگوشت، بیف...
-
خواباندن گوشت در چاشنی
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:31
خواباندن گوشت در چاشنی خواباندن گوشت یعنی آنرا را همراه با ادویه و چاشنیهای مختلف چند ساعتی گذاشتن و سپس کباب کردن و پختن. خواباندن، طعم گوشت را بسیار لذیذ میکند. گوشت را همراه با اینکه در همراه با ادویه خواباندهاید میتواند تا سه ماه در فریزر نگاه دارید و در موقع نیاز بیرون بیاورید و کباب کنید و غذایی بسیار لذیذ...
-
چگونگی پخت گوشت
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 19:29
چگونگی پخت گوشت نکته مهم درباره پخت گوشت این است که اگر حرارت زیاد به مدت طولانی به آن برسد سفت میشود (در ظرفی که حرارت را در خود نگه میدارد مثل چینی). حتما توجه کردهاید زمانی که چند دقیقهای صرف کباب کردن یا سرخ کردن گوشت میشود به راحتی میتوانید گوشت کباب یا سرخ شده را بخورید ولی اگر آب روی همان گوشت سرخ شده...
-
نکاتی در مورد سیر
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 15:34
نکاتی در مورد سیر سیر در بسیاری از آشپزیهای دنیا جزو واجبات است. حبه سیر قبل از خردکردن عطر ملایمی دارد و وقتی که آن را خرد میکنیم عطرش بیشتر به مشام میرسد. باید در نظر داشت برای مقدار کمی غذا از سیر زیاد استفاده نکنیم، زیرا بسیار زننده و تیز میشود. سیر را نباید زیاد سرخ کرد زیرا عطر خوش آن از بین رفته و طعمش تلخ...
-
نکات مهم در مورد پیمانههای شیرینیپزی
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 15:33
نکات مهم در مورد پیمانههای شیرینیپزی در تهیه شیرینی و کیکهایی که ارایه میشود از نوع پیمانهای استفاده میشود که در چهار اندازه: پیمانه یک، یک دوم، یک سوم و یک چهارم است که مقدار پیمانه 1 یا کامل از مواد مختلف به قرار زیر میباشد: یک پیمانه آرد 100 گرم یک پیمانه پودر قند 125 گرم یک پیمانه شکر 150 گرم یک پیمانه...
-
نکات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینیپزی
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 15:31
نکات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینیپزی هر کسی که حداقل یک بار شیرینی تهیه کرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است که اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممکن تهیه شود ولی خوب نپزد زحمت بیهودهای کشیده است بنابراین لازم است که در مورد پخت شیرینی و نحوه کار کردن با فرهای خانگی نکات زیر را بدانید: 1 ـ معمولا...
-
نکاتی در مورد انواع مرباها
دوشنبه 2 اسفندماه سال 1389 15:29
نکاتی در مورد انواع مرباها چند نکته در مورد پخت مارمالاد 1 – میوه هایی که می توان با آنها مارمالاد تهیه کرد ، عبارتند از : از زرد آلو ، توت فرنگی ، به ، سیب ، هلو ، آلبالو ، کیوی، آلو زرد یا قطره طلایی . 2 – در مورد میوه هایی که هسته دار هستندُ ، ابتدا هسته آنها را خارج و سپس چرخ کنید. برای یک کیلو میوه ی شیرین، نیم...