-
روشنایی شما را چاق می کند
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 12:00
روشنایی شما را چاق می کند تاریکی برای بسیاری از انسان ها هراس آور و ناخوشایند است به اندازه ای که همیشه یک چراغ را در جایی روشن نگاه می دارند اما شاید دانستن این که روشن بودن محیط در شب ها منجر به چاقی افراد می شود، ترس از تاریکی را در آن ها از بین ببرد. به گزارش مهر، محققان عصب شناس دانشگاه اوهایو به تازگی دریافته...
-
سوء تغذیه ای به نام چاقی
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:58
سوء تغذیه ای به نام چاقی به خاطر فشردگی کارها و محدودیت وقتش صبح زود در دانشگاه تهران به حضورش رسیدیم. با کوله باری از تخصص و تجربه به سوالات مان پاسخ داد. دکتر احمدرضا درستی مطلق عضو هیأت علمی و دانشیار گروه تغذیه و بیوشیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران که رییس سابق انستیتو تغذیه و مدیر فعلی موسسه ملی تغذیه...
-
9 ماده ی غذایی چربی سوز
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:54
9 ماده ی غذایی چربی سوز اگر نمی خواهید رژیم بگیرید اما دوست دارید وزن کم کنید می توانید این 9 ماده ی غذایی را خریداری و یخچال تان را با آن پُر کنید. اما فراموش نکنید این ها مواد غذایی جادویی لاغرکننده نیستند بلکه می توانید آن ها را جایگزین سایر مواد غذایی روزانه تان کنید تا کالری کمتری دریافت کنید و وزن تان را...
-
جدیدترین پیشنهاد برای کاهش وزن
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:48
جدیدترین پیشنهاد برای کاهش وزن نتایج مطالعات اخیر پژوهشگران نشان می دهد فکر کردن مداوم به غذا در کاهش وزن افراد موثر است. به گزارش شبکه ایران به نقل از تلگراف، دانشمندان دریافته اند فکر کردن به غذای مورد علاقه، به افراد کمک می کند تا از خوردن آن خودداری کنند. بر این اساس، فکر کردن در طول روز در مورد یک غذای خوشمزه،...
-
به موفقیت های خود در کاهش وزن جایزه بدهید!
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:44
به موفقیت های خود در کاهش وزن جایزه بدهید! رژیم گرفتن و دوره ی درمانی کاهش وزن یک ماراتن است که همراه با فراز و نشیب هایی است که شما باید آن را به طور پیوسته طی نمایید. در دنیای واقعیت وزن کم کردن، گاه با مقاومت هایی همراه بوده که فقط جنبه ی فیزیولوژیک و یا محاسبه یک کالری دریافتی را ندارد. بلکه توجه به رفتارهای غذایی...
-
فرهنگ غذای امروز
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:38
فرهنگ غذای امروز ادامه مصاحبه با دکتر احمدرضا درستی مطلق عضو هیأت علمی و دانشیار گروه تغذیه و بیوشیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران که رییس سابق انستیتو تغذیه و مدیر فعلی موسسه ملی تغذیه و فناوری غذا است را می خوانید ، قسمت اول از مصاحبه اختصاصی تبیان با ایشان را اینجا بخوانید و در ادامه با ما همراه باشید :...
-
آیا رژیم خاصی برای چاقی شکمی وجود دارد؟
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:33
آیا رژیم خاصی برای چاقی شکمی وجود دارد؟ حتما شما نیز شنیده اید که رژیم یا رژیم های خاصی هستند که می توانند چربی های اضافی شکم را از بین برند و موجب کاهش سایز دور کمر گردند . ولی آیا یک رژیم غذایی می تواند به طور اختصاصی موجب کاهش سریع سایز شکم و دور کمر گردد؟ در بعضی از تبلیغات ادعا می شود که رژیم های چاقی شکمی می...
-
سرطان از عوارض خطرناک چاقی است!
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:18
سرطان از عوارض خطرناک چاقی است! حتما بارها از عوارض و مضرات چاقی شنیده اید و می دانید که چاقی احتمال ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا را افزایش می دهد. حال ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که آیا ممکن است چاقی موجب افزایش شانس ابتلا به سرطان نیز گردد؟ شواهد موجود نشان می دهند که بله....
-
بهترین و بدترین نوشیدنی های فصل گرما
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:05
بهترین و بدترین نوشیدنی های فصل گرما رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، آب را بهترین نوشیدنی در فصل گرما برشمرد و افزود: چای رقیق، دوغ کم نمک و شربت کم شیرین در مراحل بعدی برای رفع عطش در هوای گرم توصیه می شود. دکتر پریسا ترابی، رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان...
-
ماءالشعیر باعث آرامش اعصاب میشود
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 11:01
ماءالشعیر باعث آرامش اعصاب میشود یک متخصص تغذیه گفت: مصرف ماءالشعیر باعث رفع خستگی اعصاب میشود و به دفع سنگهای کلیه کمک میکند. مرتضی صفوی افزود: ماءالشعیر یکی از نوشیدنیهای رایج است که از جوانه ی جو به دست می آید و در رفع تشنگی مؤثر است. این نوشیدنی دارای انواع ویتامین های گروه ب شامل B1، B2، B3، B6، اسید...
-
ماءالشعیر، شکم میآورد
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1389 10:57
ماءالشعیر، شکم میآورد ماءالشعیر، شکم میآورد اگرچه آب بهترین و سالمترین نوشیدنی است، اما خیلیها در روزهای گرم تابستان برای خنک شدن یا رفع عطش، اقدام به خرید و مصرف انواع نوشابهها و از جمله ماءالشعیر میکنند و آن را به آب ترجیح میدهند. گذشته از مصرف این قبیل نوشیدنی ها در بیرون از منزل، بعضی افراد عادت کردهاند از...
-
خاویار
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 22:27
خاویار خاویار خاویار یک ماده غذایی پرانرژی است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد. به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرژنین ، هیستامین ، ایزولوسین ، لیزین و میتونین است. چربی موجود در خاویار نیز به دو دسته عمده تقسیم می شود که عبارتند از "25 درصد کلسترول " و "75 درصد لستین"....
-
اسید فولیک
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 22:23
اسید فولیک همانطور که می دانید ، کم خونی یکی از مشکلاتی است که گریبانگیر بسیاری از زنان ایرانی می باشد. در خون انسان سلولهایی به نام گلبولهای قرمز موجود است که حامل اکسیژن مورد نیاز اندامهاست . در صورتیکه تولید گلبولهای قرمز در بدن کاهش یابد ، فرد مبتلا به کم خونی می شود که علائم آن ضعف ، رنگ پریدگی و خستگی زود رس است...
-
مس
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 22:22
مس مِس یکی از عناصر جدول تناوبی است که نشان آن Cu و عدد اتمی آن ۲۹ میباشد. ویژگیهای مهم فلز مس فلز نسبتاً قرمز رنگی است که از خاصیت هدایت الکتریکی و حرارتی بسیار بالایی برخوردار است.( در بین فلزات خالص، تنها خاصیت هدایت الکتریکی نقره در حرارت اتاق از مس بیشتر است) چون قدمت مصنوعات مسی کشف شده به سال ۸۷۰۰ قبل از میلاد...
-
آرسنیک
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 22:18
آرسنیک آرسِنیک یا ارسنیک که در فارسی به آن زرنیخ گفته میشود، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی با علامت As مشخص است و دارای عدد اتمی ۳۳ است. آرسنیک شبه فلز سمی معروفی است که به سه شکل زرد، سیاه و خاکستری یافت میشود. آرسنیک و ترکیبات آن بهعنوان آفت کش بکار میروند: علفکش، حشرهکش و آلیاﮊهای مختلف. ویژگی های فیزیکی...
-
پتاسیم
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 22:16
پتاسیم پتاسیم یکی از مهمترین الکترولیت های موجود در بدن است که باعث بهبود عملکرد کلیه ها، غدد فوق کلیوی، قلب، سلول های عصبی و عضلانی و نیز باعث حفظ تعادل آبی و اسیدی بدن می شود. علائم کمبود آن در بدن شامل موارد زیر است: خستگی، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، یبوست، نامنظمی ضربان قلب و تأخیر در تخلیه معدی. بهترین منابع غذایی...
-
شکلات غذای خدایان
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 22:07
شکلات غذای خدایان شکلات غذای خدایان شکلات یکی از پرطرفدارترین و متنوعترین خوراکیهای دنیا محسوب میشود.انواع شکلاتهای مغزدار و با انواع اسانسها شکلات را به یکی از محبوبترین چاشنیهای دنیا تبدیل کرده است. به عنوان مثال مردم آمریکا هر سال 1/4 میلیارد کیلو شکلات مصرف میکنند که سهم هر فرد حدود 5/2 کیلوگرم است. هم...
-
روی 2
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 21:59
روی 2 بعد از آهن فراوانترین ماده معدنی در بدن روی (zinc) است. روی در بسیاری از فعالیت های متابولیکی بدن دخالت دارد و در فعالیت بیش از 100 آنزیم در بدن نقش مستقیم دارد. حدود 48 درصد از جمعیت جهان از کمبود روی رنج می برند. (سمینار روی و سلامت انسان در استکهلم سوئد 2000) دلیل اصلی کمبود روی در انسان مصرف زیادی غلات حاوی...
-
ویتامین D
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 21:58
ویتامین D مطمئنا با نام ویتامین D آشنایی دارید و از بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان نیز مطالبی شنیده اید و یا شاید تاکنون کودکان یا افراد بزرگسالی را دیده اید که پاهای هلالی شکل دارند ، دلیل آن چیست؟ آیا هلالی شدن پای افراد به سمت خارج یا داخل یک مسئله ژنتیکی است یا یک کمبود تغذیه ای ؟ با توضیحاتی که در مورد ویتامین D...
-
بستنی
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 21:52
بستنی بستنی تعریف بستنی نوعی دسر یخی است که از شیر، خامه، خامه ترش (کاسترد)، به علاوه مواد طعم دهنده و شیرین کننده تهیه می شود. مخلوط این مواد را در جای بسیار سرد قرار می دهند. به تدریج فضا را سرد تر می کنند، در عین حال که بستنی را مدام هم می زنند تا از ایجاد تکه یخ های بزرگ جلوگیری شود. در قدیم، مواد تشکیل دهنده...
-
پروتئین
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 21:35
پروتئین نقش پروتئین ها در رژیم غذایی پروتئین ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند. در ساختمان آنها نه تنها کربن، هیدروژن و اکسیژن وجود دارد، بلکه ازت و گاهی گوگرد نیز موجود می باشد. پروتئینها مسئول انجام اعمال گوناگونی هستند. نقش آنها از تشکیل ماده انقباضی عضلات گرفته تا ساختن بعضی از هورمون ها، آنزیم ها و آنتی کورها،...
-
خواص کره
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 21:22
خواص کره خواص کره کمبود ویتامینهاى ((آ)) و ((د)) بدن را با مصرف کره تاءمین کنید. تاریخچه کره قرنها است انسان کشف کرده است ، با زدن سرشیر ماده اى محکم و خوشمزه به دست مى آید که وقتى نزدیک آتش شود زود آب مى شود و عطرى به غذا مى دهد. این ماده کره است . تکنولوژى جدید براى ساختن ، ماشینهاى مخصوصى اختراع کرده است که به طور...
-
کره
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 21:10
کره کره تعریف کره فرآورده ای از انواع لبنیات است که از تکان دادن و به همزدن مداوم خامه تازه، بدست می آید. کره مخلوطی از آب و پروتئین های شیر است و ذرات چربی در این مایع، معلق اند. ذرات چربی، 80 درصد حجم کره را تشکیل می دهند. از کره همچون سایر روغن های گیاهی و حیوانی، به عنوان چاشنی غذا و یا سرخ کردن و پخت آن استفاده...
-
کربوهیدرات ها
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 12:42
کربوهیدرات ها کربوهیدرات ها یا مواد قندی موادی شیمیایی هستند که شامل عناصر هیدروژن،اکسیژن و کربن میباشند و انرژی زا هستند و انجام اعمال حیاتی را تسهیل می نمایند.مواد قندی و نشاسته ای یکی از مهمترین و ارزانترین منابع انرژی در رژیم غذایی انسان بشمار میروند. قسمت مهمی از غذاهای مردم آسیا، آفریقا و بسیاری از نقاط جهان از...
-
نوشابه متهم میشود!
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 12:36
نوشابه متهم میشود! بخشی از آنچه در مورد نوشابههای گازدار نمیدانستید. نوشابه متهم میشود! بخشی از آنچه در مورد نوشابههای گازدار نمیدانستید نوشابه خیلی ضرر دارد: چاقکننده است، بروز دیابت را تسریع میکند، استخوانها و دندانها را از بین میبرد، به دستگاه گوارش آسیب میرساند، جلوی جذب مواد را میگیرد ، رشد کودک...
-
شکلات
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 12:16
شکلات شکلات گر چه بسیاری از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف می کنند، اما اعتقاد به خواص دارویی کاکائو از دیر باز رایج بوده است. براساس تحقیقات جدید، مشخص شده که کاکائو حاوی فلاونوئیدها است. این ترکیبات که منشائ گیاهی دارند حاوی آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها تاثیر عمده ای در...
-
ید و اهمیت آن
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 12:09
ید و اهمیت آن ید و اهمیت آن ,مقدمه : اختلالات ناشی از کمبود ید یکی از مشکلات تغذیه ای است که زندگی میلیون ها انسان را در کره ی زمین در معرض خطر قرار داده است کشور ما از دیرباز از نظر اختلالات ناشی از کمبود ید جزو مناطق پر شیوع به حساب می آمده است از سال 1346محققان ایرانی نشان دادند که گواتر بومی به عنوان مهمترین شاخص...
-
چای سبز
سهشنبه 26 بهمنماه سال 1389 11:55
چای سبز نکاتی در باره چای سبز قدمت استفاده از چای به بیش از 500000 سال قبل میرسد. شواهد گیاهشناسی نشان میدهند که هند، چین، برمه و تایلند خاستگاه چای میباشند. به نظر میرسد کلمه انگلیسی Tea از کلمه مالاکائی "teh" یا کلمه چینی "t'e" گرفته شده باشد. اصطلاح چینی "Ch'a" منشاء نامگذاری چای در...
-
آهن
دوشنبه 25 بهمنماه سال 1389 17:25
آهن این عنصر جزو ترکیب تمام یاختههای بدن میباشد و بخصوص در کبد و سپرز ذخیره میشود و لولکوسیتها آن را از کبد و سپرز به مغز استخنان انتقال داده که برای ساختن گلوبولهای قرمز به کار میرود. آهن برای متابولیسم صحیح ویتامینهای ب ضروری است. آهن پنج عمل مهم در بدن انجام میدهد به رشد کمک میکند. موجب افزایش مقاومت در بدن در...
-
گوگرد
دوشنبه 25 بهمنماه سال 1389 17:19
گوگرد مقدار گوگرد بدن انسان 176 گرم است که قسمت اعظم آن در دو اسید آمینه گوگرد دار، یعنی متیونین و سیستئین، وجود دارد و بقیه آن به برخی از مولکولهای آلی بدن پیوند شده است. گوگرد به عنوان یک عنصر ضروری برای تشکیل و حفاظت سلولهای بدن و تندرستی انسان نقش مهمی ایفاء می کند. گوگرد برای پوست، ناخن و مو های سالم ضروری است و...