پیشگیری از سرطان خون با کرفس و جعفری
دانشمندان هلندی می گویند؛ مصرف مواد غذایی و سبزیجاتی مانند کرفس و جعفری که حاوی فلاونووئید آپی ژنین هستند به پیشگیری از بروز سرطان خون کمک می کند. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، مایکل پپلنبوش پژوهشگر دانشگاه گرونینگن در هلند گفت: آزمایشات نشان داد؛ آپی ژنین که به طور معمول در میوه ها و سبزیجات یافت می شود، توانست رشد دو نوع سلول بیمار در سرطان خون را تا 50 درصد متوقف کرده و شانس نجات آن ها را افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: این یافته ها تایید می کند که آپی ژنین می تواند در پیشگیری از سرطان خون موثر باشد.
اما این محقق هلندی از سوی دیگر هشدار داد که این ماده درعین حال خاصیت مقاومت در برابر شیمی درمانی را دارد و بنابراین برای بیمارانی که در حال حاضر به این سرطان مبتلا هستند و تحت درمان قرار دارند، توصیه نمی شود. چون آپی ژنین با روش های استاندارد درمانی سرطان خون تداخل پیدا می کند. پپلنبوش با انتشار مقاله خود در مجله علمی "بیماری و مرگ سلولی" متذکر شد: آپی ژنین می تواند یک ماده پیش گیرنده ی مفید برای سرطان خون باشد اما نباید همزمان با شیمی درمانی مصرف شود چون با اثرات مثبت درمان تداخل پیدا می کند. فلاونوئیدها ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی هستند که از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از مولکول های اکسیژن محافظت می کنند.
در مطالعات قبلی نیز نشان داده شد که آپی ژنین موجود در کرفس، جعفری، سُس گوجه و سایر سبزیجات خوراکی می تواند خواص مفیدی در پیشگیری از سرطان تخمدان داشته باشد.
پیاز و سیر؛ ضد آلرژی های بهاری
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف پیاز و سیر موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود و مصرف آن از آلرژی های فصل بهار پیشگیری می کند.سید ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: در بهار، گرده افشانی درختان و گل ها باعث ایجاد حساسیت می شود که بیشتر به صورت آب ریزش بینی، اختلالات تنفسی به شکل خس خس، بثورات پوستی مثل کهیر، خارش و نهایتاً اگزمای مخاطی به صورت تورم و التهاب بروز می کند.
این متخصص تغذیه گفت: پیاز به علت داشتن ماده ای به نام کوئرستین مانند یک ضد آلرژی عمل می کند و خوردن مرتب آن به افرادی که به گرده ی گیاهان در فصل بهار حساسیت دارند، کمک فراوانی می کند. مظهری افزود: سیر نیز تقویت کننده ی بسیار قوی سیستم ایمنی بدن است و به عنوان یک ماده ی غذایی ضد باکتری، ضد ویروس و ضد سرطان موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود. این سبزی با افزایش لنفوسیت های T و ماکروفاژها، عوامل و ابزارهای جنگی سیستم دفاعی را تقویت می کند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: در بین سبزی های دیگر، هویج، اسفناج و سایر سبزی های رنگی حاوی بتاکاروتن، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز حساسیت های فصلی جلوگیری می کنند.به طور کلی افرادی که بیشتر گیاهخواری می کنند، سیستم ایمنی قوی تری دارند.
کنگر، نوبرانه ی بهاری
از آن جا که یبوست یکی از مشکلات شایع بیشتر افراد است و تداوم این ناراحتی می تواند بیماری های دیگری را به دنبال آورد، بنابراین مصرف سبزیجات تازه هر فصل به صورت خام، پخته یا در انواع خورش ها می تواند کمک شایانی به رفع این مشکل کند و از سوی دیگر مواد ارزشمندی را به بدن برساند.
یکی از سبزیجاتی که در فصل بهار می روید و بسیار لذیذ و سرشار از ویتامین است، کنگر نام دارد.
این سبزی را معمولا به صورت خورش مصرف می کنند و سرشار از ویتامین های A، B، E و املاح معدنی است. قسمت مورد استفاده ی این سبزی، مانند کرفس، ساقه آن است که پس از جدا کردن تیغ ها و کمی تفت دادن در روغن می توان برای طبخ خورش به کار برد.
ادامه مطلب ...کدو سبز و خواص مفید آن
کدو از نظر علم گیاه شناسی یک میوه ی تابستانی است اما از نظر پخت و پز به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود که خیلی هم ارزش تغذیه ای زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.
کدو یک سبزی استوانه ای شکل شبیه خیار می باشد که دارای طعم تند و تیز و شیرینی با هم است.
این گیاه به رنگ های سبز و زرد در دسترس می باشد.
بیایید با هم به خواص این سبزی سالم و مفید، نظری بیندازیم:
ادامه مطلب ...فواید پیازچه برای سلامتی
پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه ی غذاها به کار برده می شود. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.
پیازچه مانند سیر و تره فرنگی از خانواده ی آلیوم می باشد و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود.
بسته به موقعیت جغرافیایی که پیازچه در آن به وجود آمده و رشد کرده است اسامی متفاوتی را برای آن برشمرده اند که عبارت هستند از: Scallion, Spring onion, green onion و... .
ادامه مطلب ...تره فرنگی، سبزی پُر خاصیت
تره فرنگی یکی از سبزی های پُر خاصیتی است که رویش آن در فصل بهار بیشتر است. این سبزی از خانواده ی پیاز و مانند آن سودمند و سرشار از ویتامین و املاح معدنی بوده و دارای برگ های سبز رنگ به شکل نوار با غلاف دراز است.
تره فرنگی 2 نوع دارد؛ یکی پیازش کوچک تر و دیگری بزرگ تر است. اغلب آن هایی که پیاز بزرگ تر دارند را خام نمی توان خورد و معمولا به صورت پخته در تهیه سوپ های مختلف و کوکو به کار می برند.
تره هایی هم که پیاز کوچک تر دارند را به صورت خام در سالاد سبزی استفاده می کنند.
ادامه مطلب ...همه ی قارچ ها خوردنی نیستند
این روزها وقتی برای دیدن سرسبزی های فصل بهار به مناطق صحرایی سفر می کنیم، افراد بومی یا غیر بومی را در حال جمع آوری سبزی های کوهی یا قارچ های صحرایی می بینیم.
موضوعی که شایان توجه است این که هر قارچی را نمی توان چید و مصرف کرد زیرا قارچ ها انواع سمی دارند که خوردن آن ها باعث مسمومیت و مرگ می شود.
به طور کلی قارچ از رستنی هایی است که ریشه و برگ و گل ندارد و فقط بدنه دارد.
سبز رنگ نیست و ماده ی کلروفیل در آن وجود ندارد. اغلب در جاهای مرطوب یا تنه درختان می روید.
ادامه مطلب ...سیب زمینی را آب پز کنید
همان طور که می دانید سیب زمینی ریشه ای است غده ای که چون جزء اصلی اش را نشاسته تشکیل می دهد، مملو از انرژی است؛ به همین دلیل در برنامه های غذایی، خوردن یک سیب زمینی متوسط معادل یک برش نان محاسبه می شود و دارای 80 کیلوکالری انرژی است.
بهترین روش پختن سیب زمینی، آب پز کردن آن است؛ آن هم در آب گوشت، زیرا باعث پخته شدن تمام قسمت هایش می شود در حالی که حین تنوری یا کباب کردن روی شعله های مستقیم آتش چون حرارت به طور یکنواخت به آن نمی رسد در نتیجه فقط باعث سوختن پوست اش می شود.
ادامه مطلب ...مروری بر خواص موسیر
Shallot
موسیر جزء خانواده ی سیر و پیاز است، اما فاقد بوی سولفوریک قوی و بخارات آزاردهنده می باشد.
برگ های آن دراز و میان تهی و گل هایش به رنگ سرخ یا بنفش است. پیاز آن در مناطق کوهستانی می روید که از آن ترشی درست می کنند.
ریشه و پیاز گیاه بعد از انجام یک سری اقدامات خاص مورد استفاده قرار می گیرد بدین صورت که آن ها را به شکل رشته های بسیار نازک در آورده و در مسیر آب سرد قرار می دهند تا تلخی که در پیاز آن هست از بین برود و آن را در آفتاب خشک می کنند تا به عنوان چاشنی غذایی مصرف شود.
مصرف موسیر در فرانسه بسیار رایج است.
ادامه مطلب ...نکاتی در مورد بادمجان
بهطور کلی، 100 گرم بادمجان، 5/6 گرم فیبر، 245 میلی گرم پتاسیم و 104 میلی گرم اسید فولیک دارد.
بنابراین فیبرش به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک کرده و پتاسیم و اسید فولیک اش از بروز فشار خون و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
در ضمن، یادتان باشد که این سبزی یک پایین آورنده کلسترول نیز شناخته شده است؛ البته به شرطی که سرخ شده میل نشود.
طب سنتی، طبیعت این سبزی را خشک و گرم می داند و آن را یکی از کم کالری ترین مواد غذایی معرفی می کند. پس این سبزی برای کسانی که چاق هستند غذای کم انرژی محسوب می شود و یک انتخاب مناسب است.
به علاوه، این سبزی برطرف کننده یبوست است.
ادامه مطلب ...