وبلاگ خانواده

عکس ها و مطالب گوناگون

وبلاگ خانواده

عکس ها و مطالب گوناگون

خواص به

خواص به

در احادیث آمده است که پنج میوه از بهشت آمده است: انار ، سیب ، به ، انگور و رطب.

خصوصیات کلی به

سرزمین میوه به، بین دریای خزر و دریای سیاه است، جایی که رشته کوه های کاکاسس (Caucasus) ، شمال ترکیه را به ایران پیوند می دهد.

بیشتر از 4000 سال است که درخت به، در آسیا و مدیترانه می روید. درخت به، برای رویش به دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد احتیاج دارد. در بهار گل های درخت به درمی آیند که رنگ صورتی یا سفید هستند. به، جزو خانواده گلابی و سیب می باشد. ظاهر میوه به، شبیه سیب زرد یا گلابی است.

مزه و طعم میوه به، شبیه سیب است. میوه به کمی خشک، سفت، ترش و شیرین می باشد. مارمالاد، مربا و ژله به بسیار فراوان است.

ادامه مطلب ...

بهترین میوه برای درمان چاقی

بهترین میوه برای درمان چاقی

مصرف پرتقال بهترین درمان چاقی است و با مصرف آن کمبود املاح بدن برطرف و مقاومت طبیعی بدن زیاد می‌شود.

همچنین میوه پرتقال سرشار از ویتامین‌های C ، B و A است.

پرتقال دارای آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، سدیم ، پتاسیم، مس، کلر، گوگرد، روی و غیره است.

آب پرتقال، اثر مقوی و نشاط‌ آور دارد و با مصرف آن، غلظت خون کاهش پیدا می‌کند، لذا می‌توان پرتقال را محافظ سیستم عروقی به ‌حساب آورد.

اگر آب پرتقال بدون پوست کندن میوه تهیه شود اثر مفیدتری دارد. آب پرتقال نوشابه‌ای مفرح و با خاصیت مدر و دارای اثر ضد سم است و مقاومت محیطی بدن را زیاد می‌کند.

افرادی که چاق هستند، اگر رژیم پرتقال بگیرند، در رفع چاقی بسیار موثر است. در این رژیم باید چند روز پرتقال بخورند. 

برای معالجه چاقی و گرفتن رژیم لاغری، یک عدد پرتقال و 3 عدد لیمو را به برش‌های نازکی ببرید و آن را مدت 10 دقیقه در نیم لیتر آب بجوشانید. 2 قاشق سوپ‌خوری عسل را به آن اضافه کنید و دوباره 5 دقیقه آن را بجوشانید. بعد آن را صاف و بگذارید سرد شود و هر روز 3 استکان کوچک از آن را میل کنید.

نظر متخصصان تغذیه درباره مرکبات

نظر متخصصان تغذیه درباره مرکبات

می دانیم که مصرف میوه‌ها و سبزی‌هایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌ کنند. مصرف منابع غذایی سرشار از ویتامین C یکی از توصیه‌های متخصصان تغذیه در فصل سرما و سرما خوردگی ها است. می ‌خواهیم از خانواده نسبتا بزرگ مرکبات حرف بزنیم؛ خانواده‌ای که اعضایش سرشارند از ویتامین C.

یکی از ویژگی‌ های مهم مرکبات، داشتن آنتی ‌اکسیدان فراوان‌ شان است که برای مصرف ‌کننده می ‌تواند خواصی را در پی داشته باشد. افرادی که به طور مرتب از این خانواده استفاده می ‌کنند، 60 درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان معده پیش‌رونده مبتلا شوند (البته در مقایسه با افرادی که چنین عادت غذایی ندارند) زیرا وجود ویتامین C در این میوه‌ها ترکیباتی را خنثی می‌ کند که از عوامل سرطان ‌زا به حساب می ‌آیند. به علاوه، خوردن این میوه‌ها از التهابات سلول‌ های مخاطی معده هم جلوگیری می ‌کند. یادتان باشد که توأم شدن این دو موضوع با هم می ‌تواند زمینه‌ های بروز این نوع سرطان را کم کند. همچنین، فراموش نکنید که فیبر موجود در این گروه از میوه‌ها، احتمال ابتلا به سرطان روده را نیز به حداقل می ‌رساند.

ادامه مطلب ...

لیمو؛ هم ترش و هم شیرین

لیمو؛ هم ترش و هم شیرین

لیمو شیرین و معده  

مصرف لیمو شیرین برای مبتلایان به درد معده و ورم معده بر خلاف تصور عموم، مفید است و مصرف روزانه یک عدد آن در این افراد ضروری است.

دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه می گوید: لیموشیرین اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ می‌ شود که علت اصلی آن لیمونین و نارنجین موجود در این میوه هستند که با اکسیژن هوا ترکیب شده و باعث تلخی آن می ‌شوند.

در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه ‌ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی نام برده می شود.

ادامه مطلب ...

خواص رُب انار

خواص رُب انار

وقتی صحبت از رُب انار به میان می ‌آید، اشاره به همان خواص انار مطرح می ‌شود.

در کل، انار سرشار از ترکیباتی به نام " پلی‌ فنول‌ " ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی ‌دهد صفحات چربی در عروق تولید شوند.

فراموش نکنید که انار، مواد مغذی بسیاری دارد؛ یعنی در هر 100 گرم از این میوه 240 میلی‌ گرم پتاسیم، 3 گرم فیبر، 13 میلی‌ گرم ویتامین ث، 80 درصد آب و 50 کیلوکالری انرژی یافت می ‌شود.

در ضمن، مقداری آهن دارد ولی به عنوان منبع آهن نمی ‌توان روی آن حساب کرد.

ادامه مطلب ...

لیمو شیرین دوای درد معده

لیمو شیرین دوای درد معده

بر خلاف تصور عموم، مصرف لیمو شیرین برای مبتلایان به درد و ورم معده ، مفید است.

لیمو شیرین اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ می‌شود که علت اصلی آن، لیمونین و نارنجین موجود در لیمو شیرین است. ترکیب این مواد با اکسیژن هوا موجب تلخی لیمو شیرین می‌شود.

در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه‌ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی نام برده می‌شود.

ویتامین C موجود در لیمو شیرین، ماده‌ای پیشگیری ‌کننده از ابتلا به سرطان است.

ادامه مطلب ...

ناگفته های انار

ناگفته های انار

پوست را جوان و شاداب نگه می دارد

یکی از توصیه های همیشگی متخصصان پوست و مو به افراد مراجعه کننده، مصرف فراوان سبزیجات و میوه های تازه است. این خوراکی ها به میزان قابل توجهی دارای ویتامین های متنوع و مواد آنتی اکسیدان هستند و روند پیری پوست را به تأخیر می اندازند.

یکی از میوه هایی که از خواص آنتی اکسیدانی بسیار خوبی برخوردار است و طبیعتا خیلی به درد پوست می خورد، انار است.

ادامه مطلب ...

حتی دانه انار هم مفید است

حتی دانه انار هم مفید است

فواید روغن دانه انار (Pomegranate seed oil)

دانشمندان طی پژوهش‌های مختلف دریافتند که روغن دانه انار دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی، ضد التهابی و ضد میکروبی است.

خاصیت آنتی اکسیدانی این روغن:

* از سرطانی شدن سلول‌های بدن پیشگیری می کند.

* باعث کاهش ایجاد زخم در مبتلایان به سرطان پوست می شود.

* از بیماری های قلبی و تصلب شرائین جلوگیری می کند.

* فرایند پیر شدن سلول ها را کند می نماید، لذا در حفظ جوانی موثر است.

* از پیری زودرس و چین و چروک پوست جلوگیری می کند.

ادامه مطلب ...

زالزالک و خواص مفید آن

زالزالک و خواص مفید آن

hawthorn

زالزالک و یا کویج با نام علمی Crataegus aronia یکی از گیاهانی است که در ایران از جمله در بلندی‌ های بالای 2500 متر در استان کهکیلویه و بویراحمد، استان اصفهان به خصوص شهرستان نجف آباد می ‌روید. این گیاه دارای دو نوع سفید و قرمز می باشد.

بد نیست بدانید در شمال ایران گونه‌ های وحشی زالزالک به شکل خودرو در جنگل ‌ها می‌ روید که به آن " ولیک" می گویند.

این میوه اگر چه جثه ‌ای کوچک دارد ولی بسیار پُرفایده و مغذی است و به رنگ ‌‌های زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل می‌ روید.

رسیده ی این میوه، شیرین، گوشتی و دارای هسته ‌های زرد رنگ فراوان است که اگر با احتیاط مصرف نشود هسته‌ های آن می ‌تواند قاتل دندان‌‌ های شما باشد.

ادامه مطلب ...

ازگیل و خواص آن

ازگیل و خواص آن

درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica که در گویش گیلکی به آن کونوس یا کُنوس می‌ گویند و در گویش مازندرانی کنهس و کندس می ‌گویند، میوه ‌ای است از خانواده ی گل سرخیان از سرده ازگیل ‌ها(Mespilus) هم خانواده با سیب و گلابی.

ازگیل، درختچه اى است خاردار که به حالت وحشى در جنگل هاى اروپاى مرکزى و نواحى معتدل آسیا مى روید و در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد. ازگیل در تمام جنگل هاى شمال ایران و همه ارتفاعات سواحل دریا و در دامنه هاى البرز، دره کرج و ... نیز به طور خودرو عمل مى آید و با نام محلى هر منطقه شناخته مى شود. تکثیر آن غالبا از طریق پیوند روى درختان دیگر از جمله پیوند روى پایه ی زالزالک ولیک صورت مى گیرد. گاهى هم روى پایه ی گلابى و به ندرت روى پایه ی بِه پدید مى آید و نوع پیوند، شکمى است که در تابستان انجام مى شود.

ادامه مطلب ...